Sunday, May 15, 2022

Evrovizijski komentarčići ispred trafičice (1)

 


Evo, kad nemam tviterčić, onda ovako, u paučinastom podrumčetu.

 *  *  *

Reče potpuno tačno  Filipenko za takozvani folk bend „Zdob and Zdab“(?) –  Jbt ovo su neki reperi obuceni u tradicionalne nosnje i protezirani od ultranacionalista, koji su pak pod patronatom americkih im overlordova. Megabljuc.-

Upravo tako, nešto kao naš tzv. Svebor, gde nađu penzionisane džudiste, obuju ih u opanke i obuku ih u rashodovane kostime lokalnog AKUD, daju im pogaču od nakjuče i kao originalna srpska veština iz doba Nemanjića, pre pronalaskla viljuške i kašike i kašičice za čajić“, a onda kada skinu opanke i čarape vunene, smradom od nogah pomlate preživele.

Sloveni neimaju sluh za rock’n’roll, tako beše onomad na „Bend ejdu“, kada je prenos uključio nešto iz Moskau, gledaju svi one čobane, s dairama i bongosima i tamburama, očigledno iz Boljšoj teatra doveli akademske muzičare i odenuli u čobanske mongolske odore i oni lepo sviraju, ali to je, bre, perfekcionizam, etnološki folk s Lomonosova i reditelj mega-prenosa odmah to prekinuo, koga to zanima.

To je novi primitivizam, nemamo mi smisla za rok, sve ode u tekst u najboljem slučaju, u kantautorstvo i recitovanje pesama, u folk-rok, a u najgorem i hevi metal za Gitarijadu, ono kada se odmah skrene u fri džez, a pevaljka širokih kukova peva nešto totalno nevezano az rokenrol. A kamoli pank. .

Nije čudo što se dopalo Vasi S. Tajčiću, ljubimcu Ajron Mejdena i zaječarskog otkrića „Alkatraz“, e njemu se oznojile hulahopkice, uparila se guza i razvezali se kaišići na plastičnim sandalicama koliko se svršio na tu čobanijadu, eto, čak i Bolo Moco to ne može da potpiše iako uglavnom obitava u njegovom čmarečtu. Čuj, „neko ne dozvoljava da se govori o engleskim i amerikanskim bendovima u njegovom prisustvu...“?! Wtf? A gde to, u birtiji pored autobuske stanice u njegovoj selendri?

No comments:

Post a Comment

Steve Albini