Tuesday, June 18, 2024

Šta ako pobedi Tramp?

 



Pa, ništa.


Globalno, jelte, ionako smo propali, mi kano globus, ljudska zajednica, humanizam bez renesanse. Zbog klime, da. Ništa nije učinjeno na vreme, sada je kasno i najebali smo. (Kako reće Nils de Grajs Tajson: “Hoćete na Mars da ga teraformišete? Imate para i ideja za preseljenje na drugu planetu? Pa, uradite to na Zemlji, jeftinije je!”

 

Elem, šta ako pobedi Tramp, a pobediće ako ga ne ucmekaju, jer Bajden liči na ono kuče iz American Dad, na kuče koje radi na baterije.

 

Prvo, biće manje bombardovanja stranih zemalja; Tramp je samo jedno poslao svoje avione, srećom nije pomešao Siriju sa Srbijom, i u tom slatkom izolacionizmu, mnogi će se meksikanski seljak i etiopsko gladno žgepče ovajditi: duge su liste pobijenih od Obaminih i Bajdenovih krvavijeh rukah. Dalje, Tramp će da pritisne Kurtija i onu njegovu medenu zamku, norvešku snaju. Dalje, Ukrajina i naša opozicija će moći ostatak kože da oberu pa da okače na šiljak. Što nije šteta. Znači: iseljavajmo se, koji možete.

 

Svet je propao ne “samo” klimatski geodezijski, već i ideološki: nema više liberalnih vladara i vlada, ostao Žustin Trudo sam čirak među vihorove, nema više socijaldemokratske simbolike i Ulofa i Fransoe i Angele i Makariosa. Na sceni su tehnomenadžeri oženjeni medenim zamkama i u rukama korporacija.

 

Ništa se neće promeniti a da to bude relevantno nama ispred trafike pored pijace Cvetko. Amerikanske snaše će malo više patiti, da, biće kao amiške zabrađene supružnice, te domaćice će morati više da kuvaju i nema abortusa, bato, a klinke će u jagodinsji model: na depilaciju pa na motke i na Bunga Bunga žurke.

 

Ne ložite se.

No comments:

Post a Comment

Memories, memories