Thursday, March 3, 2022

AMERICA LATINA (2021 Italian movie)


 r.: Damjano & Fabio D'Inoćenco; ul.: Elio Đermano, Sara Ćioko, Šarlota Gamba, Mauricio Lastriko.

 *   *   *

[SPOILER

Znači, 1. marta sam na FEST-u 22 pogledao 2 filma i izgubio 3 i po sata života. Jebem kevu onima koji su oba filma snimili (Nitram je prvi a ovo je drugi) i onima koji su im dali pare za to, a najviše tetkama i idiotima u žirijima koji su ta sranja nagradili. 

Što se tiče ovog filma (naslov ima neke veze s Musolinijevom Italijom, ali zabole me), debilna rediteljska braća sve vreme uveravaju (a u stvari magarče) gledaoce da je porodica imućnog zubara prava, a da je ona devojčica koju je on "pronašao" u podrumu - izraz njegove svesti, potmulog nezadovoljstva blagostanjem, možda izraz njegove ljubomore što mu starija ćerka (Karlota Gamba) ima dečka, da je izraz "univerzalne teskobe savremenog čoveka ogrezlog u ubogoj, obezdušenoj, otuđenoj sadašnjosti u kojoj materijalno vlada nad duhovnim..." itd., da bi se na kraju pokazalo da porodica uopšte ne postoji, da je zubar poremetio pameću i da je zaista kidnapovao tu devojčicu. Koja je, znači, stvarna. Verovatno postoje onaj drugar s pecanja (Maurucio Lastriko) i barmen (Filipo Dini) i otac u staračkom domu Masimo Vermiler), ali to stvarno više nije bitno kada su gledaoci tako namagarčeni. 

Neko treba da informiše braću D'Inoćenco, da im staloženo saopšti (ja ne mogu staloženo, oterao bih ih u tri pičke majčine), da je ta priča u stilu "glavni lik tokom sat i po filma radi to i to, a onda se pokaže da to ništa nije stvarno, već da je sve u njegovoj glavi" - da je ta priča samo, dakle SAMO novinska priča, do 4 stranice, a da se od toga ne pravi celovečernji igrani film, aman zaman! 

To važi i za Secret Window Dejvida Kepa (po pričuljku Stivena Kinga), Hide and Seek Džona Polsona (po scenariju "Arija Šlosberga", ako to nije pseudonim), Chasing Sleep Majkla Vokera (njegov scenario; opravdano fatao lisje po parkovima 10 i više godina), Fight Club Dejvida Finčera (po romanu gnjavatora Čaka Palanjuka), pa važi i za ovo sranje od filma. 

Novinska priča od ČETIRI (4) stranice, alo, bre!

Treba da radite na plantažama PKB-a a ne da snimate filmove!

.

No comments:

Post a Comment

Steve Albini