Wednesday, March 4, 2020

Izborna filijala deda Bernija

(Belgrad, Čekoslovakija, Mart 4.-ti, rana zora po CET.u. Kuća Vladislava Ribnikara.)
Teška izborna noć, poraz je bolan, a očekivalo se nemoguće. Kao na dodeli Oskara, kada znaš da tvoj favorit neće pobediti, ali ipak gledaš jer si kupio loz. Berni, radio bih u tvojoj kampanji: kuvao bih ti kafu, dobro, sigurno ne piješ kafu zbog živaca (nesanica), ali čaj, na primer uvin čaj za bešiku, a tu su i  žalfija, kamilica, nana... Nosio bih ti akten-tašnu. I spremao okrepljujuće obroke između mitinga i sastanaka. A kad pobediš, da se vratim kulturno-umetničkim aktivnostima. Mogu da napravim vudu-lutkice Uorenke, Hilarice i Bajdena i da ih ubadam špenadlama i šibam varjačama.
Kako ona kozojebina Južna Kerolajna da ima 120 delegata ili superdelegata, kako li se već zovu, jebo ih bog? Taj delegatski sistem je složenji od onog našeg iz fiskalne 1978. sa sve SSRN i pokrajinama.  Čoveče, Berni je je osvojio Kaliforniju! A to je koja ono beše po redu privreda sveta, najveća država SAD, mogla bi i samostalno da opstane, imaju pomorandže, Holivud, Lejkerse, je l' San Francisko beše u Kaliforniji, pa oni mora da imaju nekoliko stotina tih usranih delegata! Vermont je dobijen, Kolorado a valjda i Mejn. Znači nije totalna katastrofa. Kada se Bajden ogoli i bude morao da nastupa u debatama 1-1, neće se više moći sakrivati da je on pogubljen i u pretposlednjoj fazi bolesti ludih krava. Je l' tako da još ima delegata za osvajanje? Ima li koji stručnjak za taj delegatski sistem da pruži reč utehe i, možda, donese rtanjski čaj za Bernija...? Jebote, toliko ima stručnjaka za onaj amerikanski ragbi i bejzbol, za te steroidne pedere u hulahopkicama i čiče u pumparicama i kačketima i s močugama, a niko da prokljuvi kako funkcionišu ti delegati i superdelegati.

Da li će Berni konačno krenuti u samostalnu trku umesto da disciplinovano podrži izdajničku partiju i novu izlapetinu kao što je pre 4 godine glancao poluduboke ortopedske cipele Hilarici? A evo kako mu babac vraća.
Teška izborna noć. 

"Vidimo se posle oslobođenja..."
😢


No comments:

Post a Comment

Steve Albini